SEGURETAT A LES XARXES

SEGURETAT A LES XARXES

Resultat d'imatges de contrasenyes dordinador1. Canviar les contrasenyes de tant en tant i no fer servir la mateixa en més d'un lloc. Han de ser una mica llargues (més de 8 caràcters) i tenir una barreja entrenumeros, lletres i caracters especials. És millor que no sigui informació personal (DNI, noms d'amics, coneguts, familiars, mascotes, etc.) o utilitzar patrons molt senzills (12345).
Resultat d'imatges de compres online
2.Fer les compres en línia a proveïdors coneguts després de consultar amb amics que hagin sigut clients anteriors. Els llocs web han de ser segurs (fer servir el protocol https://) i estar vinculats a passarel·les de pagament electrònic conegudes (com ara Visa, Mastercard o Paypal, entre altres). Alhora, cal fer un seguiment del nostre compte corrent per a comprovar els càrrecs de la targeta, o fins i tot avisar el banc perquè comprovi el nostre compte o ens informi respecte de determinats càrrecs.
Resultat d'imatges de correus electronics dolents

3. Evitar obrir correus electrònics que no vagin a la nostra atenció, especialment si incorporen adjunts, i fugir de tots els que, tot i adreçar-se directament a nosaltres, ens redireccionen a pàgines per a corregir les nostres dades personals o de serveis diversos —especialment les bancàries o administratives.

Resultat d'imatges de mobil4. Als mòbils hi ha tota la nostra vida. S'ha de protegir bé, amb paraules de pas o patrons, l'accés indegut a aquesta informació. Quan no tinguem el dispositiu durant un període llarg (per exemple, préstec a tercers o reparació en servei tècnic), és convenient restaurar-lo als valors de fàbrica. Igualment, ens hem de fer còpies de seguretat del nostre dispositiu de tant en tant per a reduir la pèrdua de dades. 



 

Resultat d'imatges de wifi 5. En l'accés a xarxes, especialment de línies Wi-Fi obertes o compartides, Cal reduir o evitar l'ús de serveis que tinguin la identificació o l'accés a informació personal. Cal evitar utilitzar aquestes xarxes obertes tot i que sigui una simple navegació sense accés a dades personals. 


 6.Protegir les xarxes de casa.
7.Vigilar  la seguretat en aparells que s'han posat ultimament a internet. En aquest cas, cal preguntar a els fabricants i fer les actualitzacions necessàries.
Resultat d'imatges de aparells electronics8.Cal actualitzar el software bàsic de l'ordinador, el telèfon mòbil o la tauleta, disposar de les últimes versions de les actualitzacions del sistema operatiu i paquets tipus Office i del programari d'ús general, com ara navegadors i els seus complements, lectors d'arxius en format PDF, Java. En general, tots els programes que siguin d'ús habitual, encara que sigui indirecte i no en siguem tan conscients (lectors d'arxius PDF, Java, Flash Player, etc.), han d'estar actualitzats. 
Resultat d'imatges de desestabilitat comptes internet 
9.Deshabilitar els complements que no volem dels navegadors. Els navegadors acostumen a quedar plens de buscadors o d'utilitats especials que, en alguns casos, recopilen les nostres dades de navegació o senzillament poden ser camins per a introduir virus o programari maliciós al nostre ordinador. Cal vigilar perquè alguns complements s'hi instal·len com a programes i poden ser difícils de trobar. Per tant, els haurem de desinstal·lar.
Resultat d'imatges de nevegacio a internet
10. Per a afavorir la navegació i les cerques privades s'aconsella, activar els modes privats dels navegadors; demanar als buscadors principals que esborrin les nostres dades; avisar les pàgines visitades que no volem ser seguits; esborrar i controlar l'ús de les galetes en el navegador per tal que no es recordin les nostres visites ni la nostra activitat en els llocs web que hem visitat.

Comentaris